Projecte educatiu
"La primera tasca de l'educació és agitar la vida, però deixar-la lliure perquè es desenvolupi". Maria Montessori

Principis metodologics
Principi de llibertat
Llibertat, límits i responsabilitat. Entenem que un autèntic aprenentatge només pot donar-se en un entorn relaxat sense pressions ni condicionaments exteriors.

Principi de motivació
La motivació intrínseca en la tasca facilita la seva realització i d’aquesta manera reelabora i reconstrueix el seu propi coneixement.
Principi d'observació
L’observació és un procés natural i espontani, perquè sigui font de coneixement i d’aprenentatge és necessari que es fomenti i es planifiqui. La forma de fomentar l’observació és a través d’un ambient ric en estímuls i experiències.
Principi de globalització
L’aprenentatge és el producte de l’establiment de múltiples connexions i relacions entre allò que és nou i allò que és sabut, experimentat o viscut.
Principi d'experimentació
Mitjançant l’experimentació s’estableixen relacions, es plantegen hipòtesis que porten a comprovacions o posades en pràctica, en definitiva, amb l’experimentació, la percepció s’enriqueix.
Metodologia
Ens basem en les metodologies disposicionals -disposició de materials adequats a l’abast de l’infant- i actives -basades en la manipulació, l’experimentació i l’aprenentatge vivencial i actiu: descobrir, tocar, sentir i explorar l’entorn natural i social-. El més important a l’hora de crear els nostres ambients és que els elements han d’assegurar l’atenció, l’amor, i la cura dels infants. Aquests ambients estan especialment preparats i afinats coherentment amb les etapes sensitives i de desenvolupament motriu, sensorial i emocional dels infants.
Els ambients educatius estan preparats per tal de crear les condicions per que es produeixin vivències i experiències compartides enteses com actes creatius propis.
Ambients educatius relaxats, amb la presència d’adults disponibles física i emocionalment: Partim de la necessitat de protecció i de seguretat de l’infant a l’hora de la necessitat de construir un autoconcepte positiu d’un mateix, a partir de la mirada de l’altre, en primer lloc la dels adults. Donem importància a la necessitat de pertinença i de vincles interpersonals; ser reconegut, acceptat i estimat per els altres.
Ambients educatius que ajudin a establir relacions amb l’entorn, amb els objectes, i amb els altres, així és que partim de la necessitat d’autonomia i exploració guiada des de l’interior, que es manifesta en interessos i processos propis. El context educatiu ha de facilitar l’autonomia i la possibilitat de regular els propis processos motrius, emocionals, socials i cognitius.
Ambients educatius àmplis i adaptats a les necessitats de moviment i de joc espontani. Així és que no es tracta doncs de fer coses amb o pels nens/es, sino de cultivar una actitud amorosa en les relacions de tal manera que l’ambient que es crea permeti viure una serie d’experiències que faciliten la comprensió, el creixement i l’aprenentatge.